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17 juin 2009 3 17 /06 /juin /2009 09:38

So ...all my friends will be able to try this recipe and later the sugar tart !

 
 Ingredients:
 
For the dough
7 oz AP Flour ( All purpose Flour)
1 Egg yolk
1 pinch of salt
1 Tbsp granulated sugar
1/2 oz yeast
3.5 floz whole milk
1 oz sweet butter
 
For rice filling
5.5 oz Arborio Rice ( "risotto" rice gives a very nice and creamy rice. Regular rice can also be used as well as Basmati, which gives a nuttier taste)
3.5 floz water
1 pinch of salt
7 oz granulated sugar
vanilla extract
1 oz sweet butter
3 eggs
2 drops of almond extract
1 cinnamon stick
 
Method:
 
1/ For the rice filling: Wash the rice under cold water. Drain well. Cook the rice in boiling salted water for 4 minutes. Drain. Add the pre cooked rice in the boiling milk and add the vanilla. Cook slowly for about 15 to 20 minutes.
To finish the rice add the sugar, butter, almond extract and the cinnamon stick. Let it cool off.
When luke warm, add the 3 egg yolks, and the beaten egg white. Fold them gently into the rice.
NB: do not over beat the egg white, doing so will render the rice pie mixture very dry.
 
2/ For the dough: mix the flour and salt. Separately, mix luke warm milk with sugar and yeast and let rest till doubled and foaming. Add to the flour mixture, the egg yolk, sof butter and foaming yeast. Make a ball with the dough and let rest, covered,  for 30 minutes in a warm place. 
 
When the dough is ready, rollit down and place it in a pie tart mold and prick the bottom with a fork.
 
Pour the rice over the dough and cook for 15 to 20 minutes till nice and golden, in a 400F oven.
 
Remove the pie from the oven and let it cool of on a wire rack.
 
To serve, sprinkle with powdered sugar.

 

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Published by nanoupatch - dans recettes
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Claudine Duroc 31/07/2009 13:44

Bonjour,
Je m'étais déjà rendue sur votre blog mais aujourd'hui, je peux vous dire que j'ai visité hier l'expo de patch à l'Espace du Volontaire à Remiremont en compagnie de mon amie Colette.
L'expo est de grande qualité et votre quilt est particulièrement remarquable en plusieurs points : qualité d'éxécution parfaite, couleurs rouge et bleue sur fond blance (absolument sublie) et le choix du thème bien sûr. Votre explication très intéressante complète la présentation de l'oeuvre, ce qui est parfait.
Félicitations grandioses de ma part et de mon amie.A l'an prochain à la Maison du Bailli à Epinal.
Avec amitié

Claudine Duroc

Frédérique 17/06/2009 19:28

Great, a recipe in English !!
Bonjour Anne !

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  • mes journées sont toujours trop courtes tant mes passions sont nombreuses...j'aime rire, m'entourer d'amis  et il paraît que je parle beaucoup .... !!!! je suis curieuse de tout, volontaire, un brin trop pointilleuse et toujours très matinale!
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